Kultúra

Csin-csin: a Spirit Színház keserédes komédiája

Lélek és irodalom humorba ágyazva – ez járja át az ötödik évadját megélt Spirit Színház szellemiségét. Perjés Jánossal, a színház alapító igazgatójával a Civil Rádió Reggeli című műsorában Németh Tamás beszélgetett új darabjukról: egy valódi örkényi humorba ágyazott függőségi történetről.

A Margit híd budai hídfőjénél különös színházi közeg fogadja a nézőket: kamaraszínházi, intim hangulatban mélyülhetnek el a nézők a lélek rejtelmeiben. A Spirit Színház évek óta nagy hangsúlyt helyez a társadalmi kérdések színházi megjelenítésére, így a holokauszt, a drogprevenció és a kirekesztettség témája egyaránt megjelenik repertoárjukban.

Csin-csin – avagy amikor két pohár összecsendül…

Újonnan műsorra kerülő keserédes komédiájukban az alkoholizmus kérdését járják körül. A házasságtörés történetébe szőtt sorstragédia a függőség kialakulásának és elmélyülésének egyes fázisait mutatja be – a párizsi sanzon dallamában.

Perjés János, a darab egyik főszereplője műsorunkban az alkoholizmus megélésének férfi-női oldaláról is beszélt, ugyanis a darab egyik különlegessége, hogy a nőként megélt abszolút függőségi helyzet elhatalmasodását helyezi a középpontba.

A Spirit Színház legújabb produkciója nagyon lényegi problémát ragadott meg, hiszen Magyarország élenjáró Európában az alkoholbetegség elterjedésében – amely a társadalom állapotára egészében kihat. A Csin-csin szereplői által megélt fázisok érzékletesen mutatják be, milyen hatással is tud lenni az alkohol az emberi kapcsolatokra, valamint az egyén társadalmi és anyagi helyzetére. Nem véletlen, hogy a darabot követően gyakran hosszas beszélgetések erejéig is a színházban időznek még a nézők…

Hallgasd meg a beszélgetést, melyben Perjés János érdekes személyes megéléseket osztott meg a Civil Rádió Reggeli című műsorának korán kelő hallgatóival.

 

A szerzőről

Civil Rádió