Kultúra

UNFOLD a K.A.S. Galériában

A Mexikói Nagykövetség tisztelettel meghívja önöket az UNFOLD projekt csoportos kiállítására, mely 12 latin-amerikai és egy meghívott magyar művész papír alapú műveit mutatja be.

Kiállítás megnyitó: K.A.S Galéria, 2017. Június 13. Kedd 18.30 órakor.
(1114. Budapest Bartók Béla út 9.)

A kiállító művészek: Amadeo Azar (Argentína), Rodrigo Torres, Pedro Varela (Brazília), Barabás Zsófi (Magyarország), Daniel Alcalá, Omar Arcega, Marcos Castro, Héctor Falcón, Jésica López, Tania López Winkler, Quirarte + Ornelas, Jacobo Alonso (Mexikó), José Vera Matos (Peru).

Műsor: Tania López Winkler

A kiállítást a Periferia Project (UNFOLD) rendezi, melynek kapcsolatai Latin-Amerikától egészen az Egyesült Királyságig és Európáig terjednek. A Periferia célja olyan programok létrehozása, ahol kulturális központok segítségével a feltörekvő művészek ismertebbek lesznek, előmozdíthatják együttműködésüket az új galériákkal és intézményekkel.

Az említett kiállításnak a budapesti K.A.S. Galéria ad otthont, melyet 1991-ben (a kelet-európai művészi jelenlét átalakulásának döntő pillanatában) alapítottak és mely a művészi közösségen belül a helyi és nemzetközi tehetségek felfedezésére, bemutatására és összekötésére összpontosít.

Az UNFOLD projekt célja a latin-amerikai és a kelet-európai alkotók megismertetése, a párbeszéd megindítása a művészi -és gyűjtői gyakorlatokról mindkét régióban, hogy megértsük fejlődésüket és kialakulásukat az idő folyamán.

Mindkét régió instabilitásának ellenére, a művészek nem álltak le munkájukkal sem a kelet-európai szocialista államok elnyomása alatt, sem a latin-amerikai katonai diktatúrák során. Épp ellenkezőleg, ezek a körülmények kreatív vakmerőségként szolgáltak az alkotók és a művészetet pártolók számára a nehéz időkben, mert akkoriban kénytelenek voltak a társadalmi elnyomás és cenzúra analógjában kifejleszteni közlésmódjaikat.

Kurátor: Lassla Esquivel (Mexikóváros) Meghívott kurátor: Rechnitzer Zsófia (Budapest)

infó: www.periferia-projects.com

 

 

A szerzőről

Láng Judit

Láng Judit, - Libik György díj (2016) Radnóti díj (2018) Szécsi Magda díj (2018) író, újságíró, rádiós.
Írásaiban és tevékenységével kiáll a társadalmilag alávetettek mellett: a "Tiszta víz mozgalom" facebook - csoport vezetője. Írásai megjelentek a Népszavában, és annak irodalmi mellékletében a Szép szóban, a Litera.hu, a huppa.hu-n, az Irodalmi Centrifugában, a Demokrata.info-n, a PR. Heraldban, az Amerikai Népszavában, illetve más egyéb közéleti és irodalmi portálokon. Holokauszt túlélő szülők gyermekeként meggyőződéses antifasiszta.