Kultúra

MESE HABBAL – családbarát szombat délelőttök a Jurányiban

A Jurányi decemberben elinduló, családbarát programsorozatában minden korosztály rátalálhat a neki megfelelő programra, kicsiknek Mocorgók, nagyobbaknak SzínMűVeletek a Pagony Kiadóval és a Színház és Filmművészeti Egyetemmel, vagy kézműveskedés a Parányi Műhellyel. Zenei élmény kedvenc gyerekzenekarokkal. Felnőtteknek pihenés egy jó könyv és kávé mellett a kávézóban. Gyerek és pénztárca barát menük az éheseknek.

 

Világforgó és más dalok c. műsora

A Veronaki világzenei formáció, amelyben, saját és különböző kultúrák népzenéjét és gyermekdalait ötvözik a szerzők saját zenei elképzeléseikkel. A koncert repertoárján az afrikai gyermekdalok feldolgozásán keresztül, az indiai, lappföldi, litván, pakisztáni, magyar népdalokon kívül sok zenei csemegét találhatunk. A gyermekeknek és szüleiknek, kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szóló koncert igazi zenei világjáró körút. A produkció interaktív koncert keretein belül valósul meg.

A koncert mese is egyben, a gyerekek különböző meséken keresztül jutnak el a dalokig, amelyek a történetek csúcspontjain szólalnak meg. Tarján Veronika csodálatos meséivel tarkítja a kis koncertet, amely felejthetetlenné és varázslatossá, egyedivé teszi az élményt.

A mesés koncert hangulata a színpadra hozza Afrika forró sivatagi vándorútjait, a Lappföld hófödte csúcsain vágtázó rénszarvasok bőgését, Pakisztán törzsi sátrainak titkos félhomályát, indiai hercegnők csörgő lépteit palotájuk márvány kövén, festői szépségű magyar tájak madárcsiripelését és még sok különleges érzést, hangot és hangulatot a világ különböző pontjairól. Kinek ajánljuk? 3-8 évesnek és mindenkinek.

Bemutatja: a Veronika trió, 11.00 -12.00,

  • Tarján Veronika – ének
  • Mogyoró Kornél – ütőhangszerek
  • Fejér Simon- gitár, kobza

 

hz

SzínMűVeletek interaktív játék

Miért nyúl a nyúl? Tényleg gyáva a nyúl? Hány nyuszika farka éri fel az eget? Mióta tud tojni? Melyik volt előbb a nyúl vagy tojás? Igen, itt a húsvét. Kapd fel a szüleidet és gyertek el a Jurányi Inkubátorházba március 19-én, hogy közösen köszöntsük a tavaszt a világ legnyulasabb játékaival. Ismerkedjünk meg egymással, gyűjtsünk energiát az egyre hosszabb napokra, és idén először fessünk a képzeletünkkel tojást!  Kinek ajánljuk: 6-10 éveseknek. Regisztrációhoz kötött!

A foglalkozást tartja: Török Tímea.

Bemutatja: 10.00 – 11.00 Színház és Filmművészeti Egyetem – Pagony Kiadó: SzínMűVeletek interaktív játék.

Játszószoba gyerekfelügyelettel a Mocorgóval

Interaktív játszó-szoba gyerekfelügyelettel a Jurányi Házban! mocorgóknak a Mocorgóval

Egy szuper profi minicsapat, akik garantáltan elvarázsolják a piciket. Ők a Mocorgók, akik Kalimpa, a kisfiú nagyságú bábú, segítségével röpítenek a mesék világába. Lesz itt játék, mese, mondóka, ének, varázslat, de nagy szerepe lesz a mozgásnak is, ami által fejlődik a kicsi érzelmi és szociális képessége. Kinek ajánljuk: 10 hónapostól– 3 évesig

A foglalkozást és felügyeletet tartják:

  • Varga Norbert: gyógytornász, ex-óvóbácsi. A Mocorgó mozgásfejlesztő foglalkozások szakembere.
  • Szabó Tamás: színész-bábszínész. A Mocorgó játék és hangulatfelelőse.

 

g

Parányi Műhely: húsvéti kézműves foglalkozás

A foglalkozást tartják: Rácz Dóra. Kinek ajánljuk: 3- 12 évesnek

Helyszín, időpont: Jurányi ház – Kávézó Galéria,  10.00 – 13.00

Továbbá egész délelőtt szabad játék és foglalkozás kicsiknek és nagyoknak:

  • gyereksarok, hencsergő játékokkal
  • társasozás, színezés, olvasósarok
  • kézműveskedés
  • szabadtéri Muki-ház

 

 

Veronaki1 (1) 

Infók: www.juranyihaz.hu; Tájékoztatás: fuge.gyorgyi@gmail.com;

Regisztráció és Hírlevél: juranyimini@gmail.com

A szerzőről

Jurányi Ház