Kultúra

Margó Irodalmi Fesztivál – újratöltve!

Eredetileg a Könyvhét margójára tervezett irodalmi fesztivál olyannyira kinőtte magát, hogy idén hatodik alkalommal rendezik meg, június 8-12. között. Felolvasó estek, koncertek, könyvbemutatók, slam poetry estek öt napon keresztül töltik meg élettel a Petőfi Irodalmi Múzeumot. Valuska Lászlóval, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezőjével Tóth Mónika beszélgetett a Civil Rádió Reggeli műsorában.

Délután négytől egészen éjfélig folyamatos programokkal várják a vendégeket. Kikre számítanak? Mindenkire, aki valaha jól érezte magát olvasás közben, hogy megerősítsék az irodalom szeretetét vagy éppen visszahódítsák az olvasáshoz.

A Margó mára egy önálló szereplővé vált az irodalmi fesztiválok palettáján, amely teljes egészében a magyar irodalomról és a magyar írókról szól. Forgách András, Dunajcsik Mátyás, Nádasdy Ádám, Térey János – néhány név a Margóról, akikkel találkozhatunk a programok során. A részletes programról itt olvashatsz.

A fesztiválon bemutatkozik a Visegrádi irodalmi rezidens program (VLRP) 2016-os csoportja is. A VRLP 2012 óta egy ösztöndíjprogramot biztosít a visegrádi országok fiatal szerzői számára, hogy felélénkítsék az országuk irodalmi életét. Most, 2016-ban 36 szerencsés fiatal szerzőt választottak ki, akik a visegrádi ország valamelyikében néhány hónapot tölthetnek. Közülük hárman mutatkoznak most be: Petr Maděra (CZ), Peter Šulej (SK), Adam Miklasz (PL).

A kortárs magyar irodalom legjavát bemutató programsorozatban idén a társművészetek is helyet kapnak. Teljes egészében az irodalom égisze alatt, mert tényleg: MINDEN IRODALOM – vallja a főszervező.

Hallgassátok meg a beszélgetést!

 

A szerzőről

Civil Rádió