Generációk

Párbeszéd a szabad oktatásért – diák szemmel

Párbeszédet kezdeményeznek diákok körében: mondják el véleményüket, javaslataikat, hogy szerintük mitől lenne jobb az oktatás! Mindehhez a Dialóg Egyesület eszközt is ad: az izlandi fejlesztésű e-dialóg szoftverük éppen ezt az online párbeszédet támogatja. Hogyan lehet mindehhez csatlakozni?

A „Tanulnék”-oldal lehetőséget teremt arra, hogy az oktatásügy kiemelt érdekeltjei, a diákok közvetlenül, átlátható módon osszák meg a jelenlegi oktatási helyzethez köthető javaslataikat. Az utóbbi hetekben hatalmas társadalmi összefogás mutatkozott meg az oktatási rendszer reformjára vonatkozóan. Erre reagál a „Tanulnék” kezdeményezés is, amelynek során eszközt szeretnének adni a fiatalok kezébe, hogy érdemi javaslataikat a bázisdemokrácia eszközeivel vitathassák meg.

Az e-dialóg egy olyan online felület, amely segít, hogy a nyilvánosság elé tárhassuk ötleteinket, javaslatainkat, problémafelvetéseinket. Lehetőséget ad arra, hogy egymás felvetéseit véleményezzük, érveljünk, így valódi dialógus jöhessen létre a felületen.

Mert minden jó megoldás egy párbeszéddel kezdődik…

A felületen közzé tett kategóriákat a Civil Rádió Miskolc (Cirmi) önkénteseivel alakították ki, közösségi tervezés során. Mindezen kategóriák alatt oszthatjátok meg saját ötleteiteket, javaslataitokat, illetve szavazhattok a már közzétett ötletek sorsáról.

Hogyan működik?

A regisztráció után a „Tedd közzé az ötleted!” ikonra kattintva oszthatjátok meg saját ötleteiteket. Fontos azonban, hogy ennek során kijelöljétek a kategóriát is. Mért? A Kategóriák alatt rendszereződnek ugyanis a megosztott ötletek. Lényeges az is, hogy minden ötlet csak egy hozzá társuló érv megadásával tehető csak közzé. Minden egyes ötlet alatt pedig gyűlnek a további pro (zöld), és kontra (piros) érvek. „Az új érv hozzáadása” ikonra kattintva a már megosztott ötlethez kapcsolódó érveiteket is megfogalmazhatjátok, és persze szavazhattok is minderről.

Légy aktív, itt az ideje, hogy elmond véleményed!

Hol?

Az e-dialóg Tanulnék-oldalán.

Meddig?

Minél hamarabb.

Mert a te ötleted, a te hangod, a te iskolád.

Keresd meg őket Facebookon is!

A szerzőről

Civil Rádió