Bevezető Generációk vallás

Szólj be a Papnak ! – Isten és a számítógép

Szeretem ezt a címet – Szólj be a Papnak  – szeretem ezt a bátor-csipősséget, amivel elszántan szembe tudnak fordulni számos előitélettel. Hittel teszik ezt – számos áldással és békességgel, sok dicsértesékkel és Erős vár a mi Istenünk érzéssel. Nem sértenek – kérdeznek.

Hiszen ha Jézus ma közöttünk élne, mit látna?  – tette fel a kérdést az első közös interjúnk során Berecz Péter, a szervezet alapítója.

Szólj be a Papnak – írják ki eseményeikre, fennköltség nélkül, modernkorian és szándékosan szlengesen, hogy azt is megszólíthassák ( és invitálhassák az eseményeikre) akikhet más módon nem érhetnének el. Akkor Fabiny Tamás dr., püspök, a magyar evangélikus egyház vezetője állt melléjük és ült le egy asztalhoz beszélgetni velük és általuk, hiszen a Facebookon is követhető esemény (!) lett belőle. Nem is akármilyen témában: mi az istent akar Isten a koronavírussal?

A résztvevők kérdezhettek és egyházaink vezető személyiségei megválaszolták ezeket.

Legújabb beszélgetésük témája a számítógépes játékok. Mennyek és poklok, harcok és harcosok az online-térben. Ami az esemény szervezőjét, Kiss Ákost is meglepte: az egyházon belül hamar tudott partnereket találni ehhez a beszélgetéshez. Sőt, rábukkant Kutyej Dániel, gamer-teológusra, aki egy három genereációs lelkész család tagjaként érkezett a beszélgetésre.

Az esemény ökumenikus volt, ahogyan valamennyi rendezvényük.

Szólj be a Papnak újabb beszélgetés 2020. május 26. : Jóisten és a gamerek.

Interjú a Civil Rádióban ( 2020.06.02/ 117 Perc)

a teljes online beszélgetés most elérhető a Civil Tavasz oldalán is.

 

Szólj be a Papnak:

A szerzőről

Fázold Helga