Generációk

Kalandozz a Budakeszi Vadasparkban!

A Budakeszi Vadasparkban építették fel hazánk első kalandparkba épített tanösvényét, ahol az ügyességi pályán játszva sajátíthatják el a látogatók a hazánkban élő madár- és fafajtákat.

A kalandpark ötletgazdái és megvalósítói a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. partnerségben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel. A Vadaspark területén felépült két tanösvény 23 madárfajt és 3 hazai pelefajt mutat be, a költés folyamatát pedig a kihelyezett költőládák szemléltetik.

Pele pálya (140 cm alatti gyerekeknek): Pele Pali történetén keresztül mutatják be a gyerekeknek a madarak fészkelési szokásait – a pelék ügyességével másznak a gyerekek a pályán és követik Pele Pali útját, aki új otthont keres magának. A pálya nem csak a gyerekek mászó technikáját erősíti, hanem a játékos feladatok révén fejleszti a figyelmüket és bővíti ismereteiket.

Sólyom pálya (nagyobbaknak, felnőtteknek): – 15 tábla vezeti be a kalandozókat a madarak rejtett világába – elgondolkodtató és érdekes kérdésekre kereshetik a választ minden egyes állomáson a résztvevők – megtapasztalhatják, hogy milyen lehet a madarak élete a lombkorona magasságában – feltárul előttük a madarak világa és figyelmüket a körülöttük lévő tollas barátainkra irányítja.*

A vadasparkban kalandozva olyan érdekességeket tudhatnak meg a látogatók, mint:

  • Honnan kapta a macskabagoly a nevét?
  • Hány évig él a sarki csér?
  • Hogyan lehet somból finom lekvárt készíteni?

 

Mindezekre választ kaphatnak a Kalandpark vendégei, a két tanösvény bejárásával.

A megnyitó Föld napja alkalmából, 2016. április 22-én lesz, pénteken 10.00 órától, melyre az egész családot szeretettel várják a Vadaspark munkatársai.

Részvételi szándékotokat jelezzétek a jalo.viki@bkvp.hu címen a Budakeszi Vadaspark felé, hogy megfelelő mennyiségű felszerelést tudjanak előkészíteni a kalandozáshoz!

Kalandra fel!

*Forrás: Sajtóközlemény

A szerzőről

Civil Rádió