Emberi jogok

KERESD AZ ÖTLETET!

Bojár Iván András: "Banksy a Maydanon. Meg én. "
Bojár Iván András felhívása: Kedves Barátaim! Alakul! Az itt jelzett összeg, azaz százezer híján hétmillió forint várakozik a számlán máris, hogy újabb aggregátorokkal induljunk útnak Ukrajnába. Legutóbb, vagyis első alkalommal 7.6millió Ft gyűlt össze. Nagyon örülnék, ha ennyi most is meglenne. Van még rá két hetünk. A nélkülözhetetlen és a jéghegy masszív alját képező adományok mellett most is érkezett néhány száz, vagy éppen  kétszázezer Ft értékű támogatás. Mindenki erőfeszítését hálásan köszönöm! 
Bojár Iván András felhívása

Bojár Iván András felhívása

Abból az összegből múltkor 12 kisebb aggregátor ára jött össze, egyet pedig kaptunk. A mostani összeg elég lenne, hogy egyetlen, de nagyon komoly áramfejlesztőt vegyünk, ami már egy kisebb kórházat elvisz. Mivel művészettörténész vagyok és nem gépészeti, sem elektronikai szakember, nehezen tudom megítélni, hogy ez valóban ár/érték, különösen pedig kapacitás szempontjából olyan előnyös-e, de első ránézésre olyannak tűnik. Emellett két kisebb, 3.0 kw teljesítményű áramfejlesztőt már sikerült szerezni. De meg kell mondjam, nem könnyű.
Bojár Iván András: A város polgármestere átveszi a magyarok ajándékát

Bojár Iván András: A város polgármestere átveszi a magyarok ajándékát

Európa kifogyott. A korábban kapott bíztató igéreteket sorra mondják vissza. Ha lesz, marad még, akkor a további összegekből powerbankokat és elemes-ledes lámpákat tervezek venni, szintén hatalmas szükség van rájuk ugyanis. Mivel azok viszonylag csekély összegűek, elég sokat tudnánk magunkkal vinni. Mindezeken túl máris várakozik 70 jóminőségű meleg kabát, amelyek velünk jönnek Kárpátaljára, s reményeim szerint még takarók, meleg cipők is kiegészítik majd a szállítmányt. Autónk, ha minden jól megy, lesz ismét. Fülöp úr (el vagyok képedve töretlen segítőkészségétől) ismét vállalta, hogy a rendelkezésünkre bocsátja az autót, amivel már összebarátkoztunk a múltkori túrán.

Az áramfejlesztő generátor adatai

Nagyon örülök, hogy a mindent felőrlő Nagy Orosz Tél, amivel Kutuzov tudta Napoleon, majd Sztálin tábornokai (jelentős amerikai fegyversegéllyel kiegészülve) a náci Németország seregeit sarokbaszorítani, a globális felmelegedés következtében Ukrajnában viszonylag erőtlen. A középső és nyugati országrészben határozottan az, bár a frontzónában már minusz 15-17 fokok csikorgatnak. Mégsem minusz 35-40 azonban, mint Oroszországban, ahonnan jött a borzalmas ötlet, hogy a téllel kell az ukrán népet megtörni. Tekintsük karmának. Áramhiány, világítás, tanuláshoz és munkához szükséges laptopok, telefonok töltési lehetőségének hiánya azonban akkor is gond Ukrajnában, ha az éjszakákat nem mindenhol minuszra fagyott szobákban, “csak” párfokosokban kell eltölteni.

A háborúban elesett ukrán harcosok egyik temetője

Támogatásunk tehát életbevágóan fontos változatlanul.
Hatalmas szivekkel, nagyvonalúsággal, jóakaratú tennivágyással bőviben vagyunk. Ám útlevéllel meglehetősen csehül állok. Sajnos csak szilveszter után esett le, hogy lejárt az útipasszusom. Meg kell újítanom. Kérvényem már a hivatalosság rengetegében kering, de sajnos meg kell várjuk, mire megint nekilódulhatok.
HASZNÁLT ÁRAMFEJLESZTŐ – JÓ ÁRAMFEJLESZTŐ
Addig is lenne egy javaslatom. Kezdjük el átgondolni, nincs-e a garázs, a raktár vagy a pajta mélyén elfekvőben olyan aggregátor, amelyet régen vagy csak nagyon ritkán használtatok. Ami tulajdonképpen fölösleges. Otthon vagy a cégnél. Persze, amikor vettétek elég sokba került, de korántsincs annyira kihasználva, s ha elképzeltek magatok elé egy vidéki házban vagy panel hetedik emeletén fagyoskodó családot, nagykabátba, takarókba burkolózó szülőkkel, több rétegnyi takaróhegy alatt vacogó kisgyerekekkel, akkor azonnal érzitek, hogy értelmetlen az alulhasznosított eszközt parlagon tartani. Itt van a szó szerint történelmi pillanat, amikor legyártásának igazi értelmét és célját az áramfejlesztőtök most általatok elérheti. Szóval, használt aggregátorokra fel! Hansúlyosan nem leharcolt, nem javításra szoruló, hanem jó állapotú, még sokáig kiválóan teljesítő, nem koszos áramfejlesztőknek nagyon örülnénk. Vinnénk is hamarosan oda, ahol most mindenkinél jobb szolgálatot tehet.
A cím:
Kedvezményezett: Kárpátok Alapítvány-Magyarország
Közlemény: generator
1) Forintban Magyarországról ERSTE Bank Hungary Zrt. 11600006-00000000-79163118
2) Euróban ERSTE Bank Hungary Zrt. IBAN: HU52 11600006 00000000 79163118, SWIFT: GIBAHUHB
Hajrá magyarok! Adjatok! Segíteni Jó!

A szerzőről

Civil Rádió