Esélyegyenlőség

Velünk teljes – indul a 21. Budapest Pride!

Június 24-én kezdődik a 21. Budapest Pride Fesztivál! A több mint ötven programot magában foglaló 10 napos fesztiválon a legnagyobb népszerűségnek örvendő felvonuláson túl lesznek workshopok, műhelybeszélgetések, koncertek, futóverseny és még sok minden más. A részletekről Karlik Cintiával, a Budapest Pride sajtófelelősével Németh Tamás beszélgetett a Civil Rádió Reggeli műsorában.

gay-637453_1280A Szivárvány Misszió Alapítvány szervezésében 21. alkalommal rendezik meg a Budapest Pride fesztivált és felvonulást, amely idén is a teljesség jegyében szerveződik: vízióként továbbra is a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek esélyegyenlőségét tűzték ki. Ahhoz, hogy elérjük, hogy az LMBTQ embereket ne érje nap mint nap hátrányos megkülönböztetés a nemi identitás/szexuális orientációja miatt, még jócskán van mit tennünk, első lépés lehet azonban, hogy csatlakozunk a június 24-én kezdődő 10 napos programsorozathoz, ahol részvételünkkel szimpátiánkat már bizonyítjuk is.

Cél, hogy az emberi sokszínűség egyszer valóban értékké váljon. A Szivárvány Misszió Alapítvány akciócsoportként évek óta tevékenykedik, hogy egyszer ez a társadalmi és politikai változás hazánkban is bekövetkezzen. A fesztivál keretében is nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a diszkrimináción oldva nyíltan beszélgessünk az LMBTQ embereket érintő problémákról.

Nézzük, mi is vár ránk a fesztivál ideje alatt!

A Budapest Pride Fesztivál a New Orleans Clubban 2016. június 24-én, pénteken 20.00-kor kezdődik, és július 3-án, a Labrisz piknikkel zárul 18.00-kor. Idén futóverseny is lesz, vasárnap 16.00-kor vehetünk részt egy szivárványfutáson a Margitszigeten! A részletes programot itt találod!

 Kedvcsinálónak hallgasd meg az interjúnkat Karlik Cintiával, az esemény sajtófejelősével!

A szerzőről

Civil Rádió