Esélyegyenlőség

FLASHMOB 600 különleges gyermekkel!

A fővárosi gyógypedagógiai intézmények összefogva egy flashmob keretében szeretnék sokszínűségükre, szerepükre felhívni a társadalom figyelmét. Schmell Júlia, a rendezvény egyik főszervezője Hajós Vera vendége volt a Civil Rádió 117 perc című magazinjában.

A gyógypedagógiát népszerűsítő, fontosságát hangsúlyozó rendezvény célja, hogy láthatóbbá tegye a gyógypedagógiai intézmények diákjait, valamint speciális szükségleteiket. 2016. május 24-én 600 gyermek, intézményenként más-más színű pólóban hoz majd létre egy alakzatot, ezzel is szimbolizálva sokszínűségüket: „Megmutatjuk, hogy sokan sokfélék vagyunk, és színes kínálatunkkal sok társadalmi problémára adhatunk többféle megoldást” – írják sajtónyilatkozatukban.

A flashmob figyelemfelkeltő erejét kihasználva szeretnék a törvényalkotókat, szülőket, támogatókat elérni, akik sok esetben nem gondolnak a sajátos, specifikus igényekkel párosuló többletjuttatásokra.

A gyógypedagógiai hivatás a köznevelés mostohagyereke. A személyközpontú, differenciált fejlesztés pedig külön figyelmet és plusz befektetést igényel. Ahhoz, hogy ezt a hivatást megfelelően tudják teljesíteni, fontos lenne, ha a figyelemhez megfelelő támogatási keret társulna.

Május 24-én 14.30-kor 600 gyerek lepi el a Hősök terét

21 fővárosi gyógypedagógiai intézmény vidám megmozdulásra hívja az ügy támogatóit, erről Schmell Judit beszélt a Civil Rádió 117 perc műsorában. Hallgass bele és csatlakozz a rendezvényhez!

A szerzőről

Civil Rádió