Esélyegyenlőség

3. Rehab Critical Mass

 Május 29-én, az összefogás jegyében ismét kritikus tömeg lepi el a Clark Ádám teret.  A Rehab Critical Mass harmadik felvonulása vidám hangulatot, érdekes programokat ígér. Surányi Judittal, a felvonulás szervezőjével Sándor Erzsi beszélgetett.

12987125_1233081843388370_3266683614863625755_n

Vajon elég a kritikus tömeg vidám felvonulása ahhoz, hogy érdemi változás következzen be a fogyatékos emberek életminőségében? Sándor Erzsi első kérdéseinek egyike érdekes szempontot vet fel… Surányi Judit az összefogás erejében hisz. Abban, hogy elég megmutatnunk, hogy színes társadalomban élünk, eltérő szükségletekkel.

Az első Rehab Critical Mass-t 2014-ben Kiss Csaba, az ügyben érintett emberként álmodta. Úgy érezte, változtatni kell az elnyomás, háttérbe szorultság állapotán – amelyet saját bőrén ő is minden nap megtapasztal.

Az azóta eltelt idő több Rehab Critical Masst eredményezett, amelyhez érdekvédő szervezetek, megannyi szimpatizáns, érintett ember és családja is csatlakozott. Surányi Judit szerint fontos lenne, ha a fogyatékos emberek jogaiért az érdekvédő szervezetek együtt, összefogva cselekednének, érdemi hatást szerinte csak akkor érnének el.

„A kezdeményezés célja, hogy a fogyatékossággal élő személyeket összefogja, ezáltal erősítse az érdekvédelmi képességüket, fokozza a kooperációs hajlamot, valamint az össztársadalom számára láthatóvá váljanak, és ezáltal  erősödjön a szolidaritás az emberek között”.

sjkcs-rcm

A Rehab Critical Mass hosszútávú célja, hogy elérje: a sok szétaprózódott civil érdekvédelmi szerveződés egy zászló alatt, mintegy szövetségként álljon ki a fogyatékossággal élő emberek jogaiért, szolidaritáson alapuló, egységes közösséget alkotva.

Mikor csatlakozz?

Május 29-én, 14.00-kor

Hol?

A Clark Ádám téren

Mit tehetsz, ha mégsem tudnál ott lenni?

Írd alá a Rehab Critical Mass „Elvárjuk” kiáltványát, csatlakozz online!

Ha kíváncsi vagy a beszélgetésre, Surányi Judit személyes motivációjára, itt meghallgathatod!

A szerzőről

Civil Rádió