Esélyegyenlőség

Nemek közti egyenlőtlenségek az érdekvédelemben

A Közélet Iskolájának aktivistája, Dósa Mariann szociálpolitikus volt a 117 perc műsorának vendége: saját bevallása szerint nőként, aktivistaként az érdekvédelemben is tapasztalhatóak nemek közötti egyenlőtlenségek, igazságtalanságok, így nagyon fontos, hogy a civil szervezetek munkatársai készek legyenek ezt felismerni, s változtatni a berögzült társadalmi működésmódokon, hierarchiákon. Soron következő képzésük ehhez nyújt segítséget.

Bár a hazai civil szférában nők dolgoznak többségben, mégis megfigyelhető, hogy vezetői pozíciókat, vezetői szerepeket mégis inkább férfiak birtokolnak. Dósa Mariann szerint társadalmi intézményeinkbe nagyon mélyen beleivódtak az egyenlőtlen és igazságtalan gyakorlatok, amelyek ugyanúgy a civil szférában is megjelennek. Mit lehet ez ellen tenni? Például képzést szervezni, és gyakorlati tanácsokat adni. A Közélet Iskolája „Nemek közti egyenlőtlenségek az érdekvédelemben” elnevezésű képzésére még május 20-ig lehet jelentkezni.

A tréning a civil szféra képviselőinek szól, s ahhoz nyújt elsősorban segítséget, hogy miként lehet megakadályozni a civil szférában, a politikai aktivizmus területén, valamint a közösségi munka eltérő formáiban jelentkező nemek közti egyenlőtlenségeket.

A tréning résztvevőinek saját tapasztalatát figyelembe vevő, arra építkező képzés a nemek közti igazságosság gyakorlati megvalósítását segíti elő. Célja a képessé tevés: olyan programok létrehozását támogatja, amelyek az egyenlőséget segítik elő. Természetesen nők és férfiak jelentkezését egyaránt várják. A képzés főként aktivisták, közösségszervezők, szociális munkások, oktatók és civil szervezetek munkatársai számára nyitott.

Mikor? 2016. május 27-29. (pénteken 17.00-20.00, szombaton és vasárnap 10.00-18.00 óra között) 

Hol? Auróra közösségi központ, Budapest 8. ker. Auróra utca 11. 

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy hátrányos helyzetű emberek is részt vehessenek a képzésen, és programjaink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek!

Minden résztvevő utazási költségét megtérítik (Budapestre és a Budapesten belüli tömegközlekedésre is), aki ezt az igényét előre jelzi.

Jelentkezés e-mailben a honlapon található jelentkezési lap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2016. május 20. (péntek)

Hallgassátok meg a beszélgetést, amelyben további érdekességeket oszt meg Dósa Mariann szociálpolitikus!

A szerzőről

Civil Rádió