Civil

ÁlomBudapest – kampány egy élhetőbb városért

Elképzelted valaha, milyen lenne az álomvárosod? Hogyan épülne fel, mi határozná meg működését? Vajon mi kerülne bele Budapestből? A civiltavasz.hu oldal gyűjtőhelye az alulról szerveződő innovatív társadalmi kezdeményezéseknek, ezért mi hisszük, hogy Budapest egyes részei bizony közelítenek az álomszigetek felé. Erre hívja fel a figyelmet az ÁlomBudapest kampány is: olyan szereplőit mutatják be a városnak, akik már mertek álmodni, és a maguk módján, de megvalósították a saját kis utópiájukat.

 

Kisfilmjeikben a kiválasztott szervezetek, munkájukon keresztül az általuk képviselt értékekről beszélnek. A kampányt mi is nagy örömmel követjük, népszerűsítjük.

Nézzük, kik szólalnak meg első videójukban:

VaLyo, város és a folyó

„Van egy Dunánk, ami sokkal jobban él, mert köré épült egy város.”

valyo_LOGO-02-300Város és Folyó Egyesület évek óta azért dolgozik, hogy a Duna-part újra felértékelődjön, és a város szerves részévé váljon: művészeti és közösségfejlesztési projektjeik a városlakók bevonására törekszik.

Cargonomia

„Nagyon vagány bringások viszik a székeket, asztalokat, bútorokat vagy akár a karácsonyfádat.”

cargonomia_logo_fin_fb_851x315A Cargonomia a teherbiciklisek paradicsoma. Hegesztik, szerelik és előszeretettel használják is a város különböző pontján, sőt bárki kibérelheti a cargobringákat. Ráadásul fontos elosztópontja az öko bevásárló közösségnek.

Házikó

„Egy város akkor ideális, ha a környező vidéke, illetve a tágabb vidéke is ideális, amibe beágyazódik…”

haziko-logoA Házikóban készült termékeket termelői alapanyagokból, árukból állítják elő, helyben, kisléptékben készülnek.

Ki nem szeretne egy ilyen Budapesten élni?Álmodj Te is! A kampány részeként az instagramon várják a városlakók képeit, hogy közösen gyűjtsük össze Budapest álomszerű városi arcát.

Kampányfelelős:

BEE Environmental Communication

A szerzőről

Civil Rádió