Egészségünk Podcast

Miben más… Hagyományos kínai orvoslás Dr. Oravecz Márk szemével

Ha egészségesek vagyunk, természetesnek tekintjük, és gyakran nem teszünk semmit, hogy azok is maradjunk. Ha megbetegszünk, mindent megteszünk, hogy újra egészségesek legyünk. S hajlandóak vagyunk körülnézni, hogy szerezhetnénk vissza az egészségünket. A hagyományos kínai gyógyászat is egyre népszerűbb itthon is. Ennek oka többek között az is, hogy nem az egyes tünetekre, hanem az egész emberre koncentrál, vagyis ránk teljes valónkban. Ráadásul egyik alappillére a megelőzés. Persze ez ennél kicsit bonyolultabb. Így aztán elindítottunk egy sorozatot, melyek azt a címet is adhatnánk: „Hogy hogyan is látja az embert a hagyományos kínai gyógyászat”. Aki elkalauzol minket egészségünk titkos világában az Dr. Oravecz Márk, hagyományos kínai orvos.

Dr. Oravecz Márk PhD. Hagyományos kínai orvosi diplomáját a Heilongjiang Kínai Orvostudományi Egyetemen szerezte akupunktúra-manuálterápia szakon. Ösztöndíjasként tanult a Nanking és a Pekingi Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetemeken is. Doktori fokozatot a Semmelweis Egyetemen szerzett. 2010 óta oktat a Semmelweis Egyetem hagyományos kínai orvoslás képzésén. A kínai gyógyászatról szóló magyar tananyagok szerzője, szótár szerkesztője. Fő érdeklődési területei az akupunktúra klinikai alkalmazásai, a kínai orvoslás klasszikus receptjei, az akupunktúrás kutatások módszertani kérdései és a kínai orvoslás magyarországi oktatása és meghonosítása. Mindemellett az egészségmegőrzésre és a prevencióra is nagy hangsúlyt fektet. Dr. Oravecz Márk arról beszélgetett Görög Másával a Civil Rádióban, hogy miben különbözik a kínai gyógyászat a nyugati orvoslástól.

PulzusdiagnosztikaHallgasd meg itt

A sorozat minden második pénteken a Civil Rádió 117 perc magazinjában hallható 16.45-kor.

Dr. Oravecz Márk blogja is izgalmas kérdésre ad választ. 🙂

A szerzőről

Görög Mása

Kommunikációs szakértő, újságíró, a Civil Rádió szerkesztő - műsorvezetője, a civiltavasz.hu felelős szerkesztője, a Civil Rádiózásért Alapítvány kuratóriumának elnöke