Esélyegyenlőség

Legyen akadálymentes az Auróra!

Mi teszi a közösségi helyet valóban közösségivé? Egyrészt éppen az akadálymentessége. Az Auróra most már évek óta a „nyolcker” kulthelye, így itt az ideje, hogy közösségi erővel elérjük, minden ember gördülékenyen, egyenlő eséllyel látogathassa. Nézzük, mit adhatunk ehhez hozzá?

Az Auróra 2014 óta meghatározó színtere a Külső-Józsefváros civil életének.

„A jobbára önkéntesek által működtetett épületben különféle kulturális és közösségi események, beszélgetések, képzések és koncertek és kiállítások kapnak helyet, valamint lehetőség van munkaállomást bérelni a közösségi irodában, illetve kávézni vagy ebédelni is a KIOSZK-ban”.

Önfenntartó közösségi házként számos non-profit szervezetnek a befogadó helye. Itt tartja képzéseit a Közélet Iskolája, de otthont ad az Alternatív Alapítványnak (Altalap), a Marom Egyesületnek, a Roma Sajtóközpontnak, a Szivárvány Misszió Alapítványnak, a Marom Egyesületnek s a Zöld Pók Alapítványnak is. Számos civil ügyet felvállal, s nyújt háttértámogatást. Így aztán elengedhetetlen, hogy maga az épülete akadálymentes legyen.

Az ehhez szükséges 650 ezer forint összegyűjtésére az adjukössze.hu-n indítottak egy kampányt, s még 20 napunk van bármilyen összeggel támogatni. Látogass el a honlapra, s légy része az Auróra ügyének!

2016. március 19-én és 20-án ehhez kapcsolódóan adománygyűjtő bulit is rendeznek, ahol minden eddigi támogatót meginvitálva ünneplik a kampányt. A bevétel persze szintén az akadálymentesítéshez járul hozzá.

Nézzük a programot:

15:00 – 18:00 Gyerekmuri simáknak és fordítottaknak

18:30 – 20:15 Filmvetítés: Szkafander és Pillangó

20:00 – 21:30 Táp Színház: Szilárd! Meggyőzöd, és?

Akadálymentesítő buli és árverés

20:30 Barna Margit

21:30 Jótékonysági árverés

22:30 Nemulass

23:30 Auróra NGOs Allstars:

DJ Ram – Roma Sajtóközpont – Roma Press Center

DJ Gabi és Dávid – Budapest Pride

DJ Sarah&Günther – Mókusok Pneuma Szöv. / 20 forintos operett

Altalap Eklektik Krú – Alternatíva Alapítvány

DJ Metri – Zöld Pók Alapítvány

Hogy az Auróra valóban mindenkié legyen, gyere el, s bulizz azért, hogy legyen egy igazán befogadó közösségi hely Józsefváros peremén.

Építsünk közös erővel egy akadálymentes Aurórát!

A szerzőről

Civil Rádió