Esélyegyenlőség

Feketemosó – közéleti szabadlap

A Közélet Iskolájának és a Kettős Mércének közös szabadlapja olyan embereknek nyújt tájékozódási lehetőséget, akik bár nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, érdeklődnek közéleti ügyek, politikai kérdések iránt. Az ingyenesen terjesztett közéleti magazin szerkesztőjével, Papp Gáspárral Péterfi Ferenc beszélgetett a Civil Rádió 117 perc műsorában.
Miért éppen Feketemosó?

A magazin elnevezésekor egyrészt az elnyomásban élő, általában nehéz fizikai munkát végző emberekre gondoltak, másrészt ezzel a címmel előtérbe helyezték a reményteljes jövő képét is, hiszen ahogy a Feketemosó megtisztítja az edényeket, úgy sikerül „az életben maradásért küzdő embereknek felszabadulni az elnyomás terhe alól”.

A Közélet Iskolája, mint képzési és kutatóközpont fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetben lévő emberek esélyt kapjanak a közéleti ügyekben való naprakész tájékozódásra, ezzel is hozzásegítve őket állampolgári jogaik gyakorlására. A Kettős Mérce bloggal­* partnerségben kiadott magazin szerkesztői törekszenek arra, hogy olvasóik megismerjék az elnyomó rendszer természetét, sajátosságait, s képessé váljanak változtatni azon.

* 10659410_10152616117683467_6685200262340443223_n  A Kettős Mérce blogot 2008-ban Jámbor András alapította, az azóta bővült újságírói kör mind a mai napig önkéntesen dolgozik, amelynek nyomán mára több mint 2000 tényfeltáró cikk született.

Hallgasd meg a beszélgetést, és kövesd a  Feketemosót!

A szerzőről

Civil Rádió