Civil

Zavaros? Bölcs és nagy volt a Duna

Éppen öt éve, hogy elfogadták az Európai Uniónak a Duna Régióval foglalkozó stratégiáját. Ebből az alkalomból szervezik meg a Duna-szemináriumot június 30-án, a Civilek Házában.

A Nemzetközi Duna Napokhoz kapcsolódó rendezvényen, az évfoduló alkalmából, a következő kérdésekre keresik a választ:

  • mennyire váltotta be a magyar EU elnökség alatt elfogadott Duna Régió Stratégia a hozzá fűzött reményeket?
  • mi újat hozott a Duna menti országok együttműködésében a Stratégia? Mik az eredmények?
  • milyenek a tapasztalatok a magyar prioritások (pl. vízminőség) végrehajtása területén?
  • és egyáltalán és nem utolsósorban: hol a helyünk nekünk, társadalmi szereplőknek ebben a folyamatban?

A szeminárium előadói:
Joó István, az EU Duna Régió Stratégiája végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki a Stratégia megvalósítása során elért eredményekről szól; Dr. Rácz Sándor, aki a TESZ megyei elnökeként a folyó szerepéről beszél egy Duna-menti város (Győr) szemszögéből  és Dr. Perger László, az egyik magyar prioritásterület, a vízminőség kérdésének koordinátoraként beszél munkájáról.

Tájékoztató hangzik még el a 2016. november elején Pozsonyban megrendezésre kerülő nemzetközi Duna Fórumhoz kapcsolódó civil társadalmi programról, részvételünk lehetőségeiről. Az előadásokat követően eszmecserére kerül sor, melyben számítunk a résztvevők kérdéseire, véleményére, javaslataira. Terveink szerint a rendezvényen elhangzottak figyelembe vételével javaslatokat teszünk arra, hogyan lehet erősíteni a társadalmi részvételt a Duna Régió Stratégia megvalósításában.

Időpontja: 2016. június 30. (csütörtök) 10.30-13.00 óra
Helyszíne: Civilek Háza, 1132 Budapest, Váci út 50. (a Lehel téri piaccal szemben, legközelebbi metrómegálló: Lehel tér, M3)

Szemináriumunk egyben a 2017-ben Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi Duna Fórum társadalmi előkészítését is szolgálja. A rendezvényt szerény kínálással zárjuk. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: Greenfo sajtóközlemény

 

A szerzőről

Civil Rádió