Civil

Swimathon2016

Június 18-án 62 úszó négy ügyért csobban, és ússza le az általa kitűzött távot. Bár még 17 hátralévő napjuk van az adományok összegyűjtésére, négy úszó már „teljesítette” is a kitűzött távot. Nézzük, miről is szól a SWIMATHON 2016!

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány rendezvénye bár hazánkban egyedülálló, Romániában s számos európai országban már régi hagyománya van. A SWIMATHON lényegében egy jótékonysági, adománygyűjtés céljából szervezett sportrendezvény. Az úszók előre kiválasztott civil kezdeményezéseket támogatnak úszásukkal.

Melyek az idei ügyek?

Ferencvárosi Felépülési Központ – A Kék Pont Alapítvány drogambulációs központjának korszerűsítésére gyűjtenek, hogy fel tudják venni a harcot az utóbbi időben elhatalmasodott dizájner-drog okozta problémával. A Felépülési Központ brit mintára épülne, és azon túl, hogy szociális-egészségcentrumként funkcionálna, terápiás és szabadidős tevékenységekbe is bevonná az érintetteket.

Démétér Ház bővítése – A jelenleg kilenc család befogadására alkalmas, csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek és családjuk elhelyezésére szolgáló épület bővítése a célja az ügyet támogató úszóknak.

Fix Pont a helyi közösségekért – a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány évről évre támogatja a helyi civil kezdeményezéseket, ügyeket. Hogy minél többeknek segíthessenek a jövőben is, biztonsági tartalékra gyűjtenek.

Kikötőt az Anyahajónak – a Ferencvárosi Önkormányzat felajánlott egy épületet a József Attila lakótelepen tevékenykedő Anyahajónak, akik közel 200 családnak havi rendszerességgel nyújtanak közösségi élményt. A felajánlott épület felújítását tűzték ki célul.

A pályákon magánszemélyek úsznak, részvételükkel pedig a kiválasztott ügyet támogatják. Csatlakozz te is az adományozók köréhez, és szurkolj 2016. június 18-án, szombaton reggel 9 és 13 óra között a Kőér utcai uszodában.

úszás

A szerzőről

Civil Rádió