Civil

Épített környezet és kultúraktivitás

Fedezd fel a város ősszellemét! Látogass el a helyi temetőbe! Mit tapasztalsz? Park? Emlékhely? Közösségi tér? Vagy inkább veszélyes környezet?

Ha játéktérré alakul az egész város, véleményt alkotsz, döntést hozol, beszélgetsz a közterek használatáról és városi jelenségekről, megismered a történetét, élményekkel gazdagodsz és érzékenyebbé válsz a városi épített környezet iránt.

A városi társasjátékokat létrehozó kultúrAktív Egyesület célja a környezeti nevelés, a városi épített környezetünkkel szembeni elemző kritikus befogadás fejlesztése, a közösségi részvétel és a párbeszéd elősegítése. Hogy városaink könnyen és örömmel megélhető városok legyenek, ahol a felmerülő problémákat, negatív jelenségeket közösen oldjuk meg, ahol a fejlesztések átláthatóak, ellenőrizhetőek, ahol az emberek organikusan együtt létezhetnek környezetükkel.

Szilágyi-Nagy Anna, tájépítész, a kultúrAktív Egyesület alelnöke és Sain Mátyás beszélgetéséből az egyesület további projektjeire is fény derül a Demokrácia Most!-ban

Civil Rádió 2017.10.11.

A szerzőről

Civil Rádió