A hét embere

A 117 perc szerkesztőinek ötlete nyomán már több éve van jelen a délutáni magazinműsorunkban a Hét Embere rovatunk. Egy-egy, a szerkesztők által különböző szempontokból – szakmai, közéleti vagy civil tevékenysége révén -példaértékűnek számító, meghívott interjúalanyt a hét minden munkanapján megszólaltatjuk. A műsorvezetők minden alkalommal más-más oldaláról próbálják bemutatni a szereplőt, hogy megfelelően kidomborodjon az emberi oldal, a belső motivációk és gondolatok, világnézet és személyes történet. Rengeteg izgalmas és tanulságos történet bontakozott ki a sorozat nyomán, most megpróbáljuk ezeket a virtuális világba is átmenteni, hogy az érdeklődők hozzáférését megkönnyítsük.

2020.10.04. A hét Embere: Horváth Péter Zsolt – a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet igazgató-helyettese, cselekvő ember. Civil aktivitásról, részvételről, a Vöröskereszt programjairól, ifjúsági munkáról és sok minden másról is szó esik interjúinkban, amelyek meghallgathatóak itt:

2020.09.27. A hét Embere: Dr. Acsády László neurobiológus, az MTA levelező tagja. Jelenleg az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetében (MTA KOKI) dolgozik. Rendszeresen tart népszerűsítő tudományos előadásokat. 2010-ben munkásságáért elnyerte a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíjat.

2014-ben már volt vendégünk, azóta rengeteg minden történt vele, többek között ez is meghallgatható itt:

2020.09.20. A hét Embere: Aradi Tibor, humorista, kabarészerző, rádiós műsorvezető. Eredeti szakmáját tekintve felszolgáló. Felszolgálóként többek között a Margitszigeti Thermal Szállóban és a Ramada Caravelle Hotel Frankfurtban dolgozott. A vele készült beszélgetések meghallgathatóak itt:

2020.09.13. A hét Embere: Temesi Ferenc, Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író, műfordító, drámaíró, forgatókönyvíró. Legsikeresebb műve az 1986–1987-ben megjelent kétkötetes Por című regénye. E művével létrehozta a „szótárregény” műfaját Magyarországon.

A héten készült összes beszélgetés meghallgatható itt:

2020.09.07. A hét Embere: Nyika Sándor, horgász, korábbi országos pontyfogó bajnok. Legnagyobb halai : ponty 20,20 Kg Palotás (bojlival), ponty 14,94 kg Maconka (feederrel, élő csalira), harcsa 21,50 kg Tiszakeszi, amur 15,80 kg Hotedra, márna 4,27 kg Dráva, sügér 0.58 kg Csővári-tározó.

Az egy héten át tartó interjúsorozat nem pusztán a magyar horgászat világába kalauzol el minket. S mindez meghallgatható itt:

2020.08.30. A hét Embere: Szlankó Viola, pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekjogi tanácsadója. A beszélgetésekben szó esik a gyermekvédelmi szakellátásról, a nevelőszülői hálózatokról, a gyermekjogokról általánosságban, de különösen a gyermekvédelemben, illetve az internetes zaklatás, azaz a „cyberbulling” jelenségről is. Az összes beszélgetés meghallgatható itt: